2012-04-03 25 瀏覽
今日行過荃灣搵野食,經過見到新開左一間火鍋雞煲,天氣咁熱,本應都只係望下,無諗住入去,點知係門口個店員講到有幾好食,都唔係抱太大期望最後都係入左去試.入到去安排左卡位俾我地,由店員介紹,佢叫我地先Order 個雞煲先,之後食完加水做火鍋.我地最後叫左個小辣雞煲.到左之後個煲好香,煲加左大洋蔥,開頭第一件時都唔係覺得辣,但之後愈來愈辣,但係愈辣就愈想食.因為D雞好惹味.食左D雞後,我地叫左火鍋配料,牛肉一定會叫啦,我地叫左一碟手切肥牛.D牛肉好好食,係荃灣其他D食店食唔到呢D牛肉,加理用雞煲食別有一番口味.我地仲叫左蝦滑同手打丸,兩個都好彈牙.最後叫左個日本烏冬!!呢個烏冬真係好好食,我未試過係火鍋店食到呢D質數既烏冬.最後同個老闆傾左幾句,佢話呢度仲有多多好野我未試,但今日我之前食左小小野,戰斗力唔係既好.我下次一定會再試其他野

2012-04-02
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日