2016-05-23
曾經試過銅鑼灣嗰間私房菜「水月」,知道佢喺堅尼地城開咗間新店,今日唔知食乜好,就試吓呢度。店舖雖然好細,得3個座位,不過啲食物好似好吸引咁,就叫個外賣上車食。即叫即整不過等得唔算耐,好快就有嘢食海膽櫻花蝦天使麵 凍食 ($86)好想食漢堡包,不過識呢間小店都係因為呢道菜,於是放棄前者。一打開個盒,哇外觀好吸引啊!一捲天使麵上鋪滿海膽、櫻花蝦及蟹子,旁邊有紫菜絲;海膽唔係食開壽司嗰啲咁靚咁橙色,係偏橙啡,除咗質感上我知道呢舊係海膽外,海膽味就真係欠奉;相信大廚本身係想鮮甜嘅海膽做呢道菜嘅主要味道,所以天使麵會係偏淡,但可惜由於海膽味道欠奉,所以整道菜會好似冇乜味,不過天使麵都幾煙韌,連埋蟹子、櫻花蝦及紫菜一齊食係好層次豐富BBQ汁安格斯牛肉漢堡($58)啖啖牛肉都非常juicy,煙肉煎得好脆;BBQ汁以西梅、黑醋及蜜糖煮至濃稠,一齊食非常惹味,$58非常抵食!漢堡包可改用菠蘿包,不過大雄唔想又甜又鹹所以揀返普通包,下次真係想試吓菠蘿漢堡包!秘製香脆雞翼($42)外面炸得好脆,但一咬開就會感受到鮮嫩多肉汁嘅雞肉,而且骨與骨之間冇嗰啲啡啡黑黑嘅肉,成隻雞翼都大隻肥美新鮮,就算唔點秘製醬汁都已
好想食漢堡包,不過識呢間小店都係因為呢道菜,於是放棄前者。一打開個盒,哇外觀好吸引啊!一捲天使麵上鋪滿海膽、櫻花蝦及蟹子,旁邊有紫菜絲;海膽唔係食開壽司嗰啲咁靚咁橙色,係偏橙啡,除咗質感上我知道呢舊係海膽外,海膽味就真係欠奉;相信大廚本身係想鮮甜嘅海膽做呢道菜嘅主要味道,所以天使麵會係偏淡,但可惜由於海膽味道欠奉,所以整道菜會好似冇乜味,不過天使麵都幾煙韌,連埋蟹子、櫻花蝦及紫菜一齊食係好層次豐富 BBQ汁安格斯牛肉漢堡($58)
啖啖牛肉都非常juicy,煙肉煎得好脆;BBQ汁以西梅、黑醋及蜜糖煮至濃稠,一齊食非常惹味,$58非常抵食!漢堡包可改用菠蘿包,不過大雄唔想又甜又鹹所以揀返普通包,下次真係想試吓菠蘿漢堡包! 秘製香脆雞翼($42)
外面炸得好脆,但一咬開就會感受到鮮嫩多肉汁嘅雞肉,而且骨與骨之間冇嗰啲啡啡黑黑嘅肉,成隻雞翼都大隻肥美新鮮,就算唔點秘製醬汁都已經好好味,$44有5隻真係好值得食! 服務
外賣包裝精美,冬天買個包坐喺海邊食無得頂!由於大雄唔想食番茄生菜,於是落單時我麻煩店員將佢哋另上,貼心嘅店員真係將佢哋放喺另一個盒遞上,服務好好