2022-06-18
🍽 天然豚骨拉麵專門店一蘭 📍地址: 尖沙咀棉登徑8號地庫B舖及地下入口大堂💰只供參考💰人均$100-$200😋太耐無黎 原來香港得cwb同tst兩間分店我地今次去左tst個間係要行樓梯入去 跟住係自己用機買 自助形式 你都可以去收銀處比錢 比完錢之後 職員會帶你去個位到食 有傳統既圖書館自修室位 亦都有面對面坐既檯位 因為個日有少少晏 自修室位已經唔開 得番面對面既位 但都無阻雅興 裝修都好日式 職員仲比左張紙我地揀番自己想要既麵軟硬度同埋配料等 水都係自助形式 所以大家記得針左水番埋位先再等野食 唔洗帶番口罩咁麻煩 一上碟 已經feel到陣日本味 熱辣辣 湯味濃厚 完全食番日本既味道 我仲叫左辛辣 普通 份外惹味忍唔住一口氣食曬全碗 😏 食完都唔會超級想飲水🫶🏻
好味指數: 4.5/5 性價比: 4.5/5 環境: 4/5
🍽 天然豚骨拉麵專門店一蘭
📍地址: 尖沙咀棉登徑8號地庫B舖及地下入口大堂