Sky726

2017-09-20 495 瀏覽
早前聽聞旺角sky726 嘅Brunch係水準之作,喺openrice網上訂位仲有折!於是book定星期六,瞓到自然醒然後去食個靚Brunch!12點未到嚟到餐廳,已經有幾枱情侶食緊嘢,可能因為呢到幾有酒吧feel之餘個view都唔錯啦,仲可以see though 個廚房見到大廚們煮嘢,感覺幾好!睇睇餐牌款式非常多,簡直花多眼亂!研究咗好耐先揀到食咩,要咗個慢煮羊架同埋烤牛肉三文治,再加一個sky delight 朱古力窩夫!未嚟主菜先有包包同南瓜湯,麵包好夠熱,南瓜湯夠味之餘唔係好杰身,加埋個沙律幾清爽!同埋要一提個沙律,入面嘅蕃茄乾味道濃郁,讚!食羊架我唔怕騷,只怕韌,但係呢隻慢煮羊羊真係好軟身,口感一流!加上一啲騷味都無,推薦畀怕羊騷味嘅朋友仔。烤牛肉三文治原本以為會有啲乾身,不過麵包脆身得嚟唔難咬,牛肉亦好多汁,同蕃茄、菜汁夾埋一齊好juicy,爽口又好味!食到尾聲,當然係飲品同甜品天下啦!其實呢到好多雞尾酒同mocktail 可以揀,價錢亦算係中價,夜晚傾計飲嘢可以考慮下呢到!我叫咗個godiva delight有少少酒,老婆就叫咗個Silver Screen,係升級版嘅mo

烤牛肉三文治

食到尾聲,當然係飲品同甜品天下啦!其實呢到好多雞尾酒同mocktail 可以揀,價錢亦算係中價,夜晚傾計飲嘢可以考慮下呢到!我叫咗個godiva delight有少少酒,老婆就叫咗個Silver Screen,係升級版嘅mocha ,有咖啡、朱古力同埋好多爆谷,嗜甜者必試!最後食埋個買相勁靚仔嘅sky delight窩夫,飽咗大半日好滿足!
Silver Screen
sky delight窩夫