2022-09-27 334 瀏覽
Happy Friday🎉🎉🎉同男朋友同fds睇完海賊王劇場版,就要決定食咩dinner😮‍💨行行下,見到北海丼,男朋友突然話想食魚生丼,我地又冇咩所謂,所以就入左去食。係門口,已經感覺到所設計既環境顏色好舒適,而且好有日本feel🇯🇵帶位員工有禮,會介紹餐牌,茶都會係入座先加。其他員工都會留意客人需求,基本上一舉手,就會有員工應我地。之後,我地就開始叫野食……迷你海膽三文魚子丼 醬油雞湯烏冬套餐雖然佢係迷你,但海膽同三文魚子嘅份量絕唔少。單單入口即溶嘅海膽,同一咬即爆嘅三文魚子都能食到你非常滿足。烏冬湯麵🍜湯底溫和清淡,品嚐到烏冬最純粹嘅好味道,加上炸得酥脆嘅炸蝦天婦羅🍤,極致嘅配搭,提升呢兩種食物嘅美味⬆️。招牌北海丼因為我有選擇困難症🙈所以直接揀左個雜錦。最吸引我既係海膽,蟹鉗,牡丹蝦同鮑魚。再一次🤣海膽入口即溶。蟹鉗同牡丹蝦都多肉,絕對真材實料。鮑魚好淋,易咬,廚師仲將鮑魚切開左一半,更加易食左,依個細心既服務,絕對值得一讚👍其他魚生類都唔錯,絕對新鮮🤩北海道牛乳焦糖燉蛋北海道牛乳真係冇得輸!成個燉蛋好滑🥰炸年糕伴紅豆蓉及豆腐雪糕又凍又暖既感覺好特別👍豆腐味好香濃豆腐雪糕伴紅豆南

北海道牛乳真係冇得輸!成個燉蛋好滑🥰

又凍又暖既感覺好特別👍豆腐味好香濃

豆腐雪糕伴紅豆南瓜小丸子

係一個好飽肚既甜品😂紅豆量適中,好似蕃薯味既南瓜蓉😂夠特別!小丸子好彈牙🦷再一次,豆腐味好香濃🥰