2018-02-02 86 瀏覽
食拉麵真係要去細鋪食武士拉麵店面唔大開放式廚房加上一排大概10位既橫向平排坐位,座位後牆身可以掛外衣可以了解師傅煮麵情況一如普遍拉麵店,可以自選湯底濃淡,麵質硬軟,佢湯底選擇唔算特別多,但當你試左佢個湯底就會讚不絕口我地一行兩人叫左一個四國香蔥同蕃茄豬骨拉麵(佢地為拉麵安排左日本將軍名,唔知有無咩特別意思呢)首先四國香蔥出場,滿滿香蔥加兩片叉燒,重有半隻流心蛋,拉麵重中之重就係個湯底,佢個湯底一流,佢係偏濃味但最後我飲到見底都無覺得口渴既感覺,中途試左添加店長推薦既魚油,味道明顯係有分別,但又講唔出,大家可以親身試試,兩塊叉燒肥瘦適中,整體配合度好好另一碗蕃茄豬骨,紅色一片,配菜一樣,湯底配合左蕃茄味道,但無去到坊間蕃茄蓉湯底咁濃,無搶左個味道,帶少許蕃茄既酸甜,蕃茄做湯底配拉麵,烏冬類都好夾人流都算多,雖然無大排長龍,不過都不斷有客人.位置偏細,不過其他人客出入都無問題,唔大影響餐廳會播歌,但聲浪唔會阻到傾計,某程度上都可以令你暢所欲言喜歡食拉麵又想同朋友小聚都好適合
食拉麵真係要去細鋪食
武士拉麵店面唔大
可以了解師傅煮麵情況

餐廳會播歌,但聲浪唔會阻到傾計,某程度上都可以令你暢所欲言
喜歡食拉麵又想同朋友小聚都好適合
2018-01-31