2023-03-28 432 瀏覽
今日同屋企人處理事務, 係附近搵間餐廳食個lunch, 見呢間歷史悠久, 寫住始於1978年, 諗住有保障, 點知事與願違。入面係好古老gei冰室裝修, 明顯有別於個d扮古舊但其實係新裝修gei冰室, 睇得出間餐廳係有返咁上下年紀 😅 我地分別叫左個叉燒通粉, 佢賣點係即燒叉燒同明爐燒, 但1望個樣已經大失所望, 食落個通粉幾好, 唔係1般味精, 只係叉燒唔好食。另外再叫左個梅菜扣肉, 佢係傳統做法, 加午左南乳味, 令到個扣肉更咸, 個味本身已經冇咁鍾意, 而且個肉質好榎, 榎到食唔落。成條街有好多鋪頭, 好多都食過都唔差, 冇諗到會試到間咁低質素gei~ 可惜唔記得左影相, 齋睇相都見到d肉有幾榎 😓