2019-06-28
同同事farewell 當然要食餐好既,大喜屋放題一向都有質素保證,之前試過其他分店,今次就打算試下呢間有海膽食既大喜屋入到去已經開始計時,當然第一時間叫野食啦,好肚餓既我地當然一黎就瘋狂點刺身同壽司🍣,刺身同壽司都幾新鮮,刺身嘅款式都算多壽司份量唔算太大,食完唔會好飽,好味呢個海膽壽司係限時供應,而且要直接行出去攞唔可以點單,所以我哋都好期待每次每人限叫兩份,個海膽都幾新鮮,但當然唔夠係日本式咁鮮甜,都唔錯啦~呢個魚翅花膠就比較遜色,啲魚翅好似橡筋咁好硬,花膠有冇咩味,麻麻地之後叫左啲熟食,其中呢個和牛一品料理都品錯,牛肉點埋個汁都好食,啲牛都有肉汁當然熟食除左以上既燒和牛仲有炸物、天婦羅同鍋物、炒飯,但其他掛住食品記得左影相,不過味道都相當唔錯食食下有啲口乾,當然呢度都有好多種類既飲品供應,但燉湯唔係度度都有供應,當然叫左個黎試下,椰子味好香,雞湯飲落都清甜,潤下喉嚨都唔錯最後食到飽飽,當然要食埋甜品先抵~ 見到沖繩海鹽雪糕真係好驚喜,而且有好多品同種類既雪糕同甜品,又再一次激起我既食慾呀,正呢個椰汁海燕燉木瓜就麻麻地,無咩料到但有一樣我覺得要改善既係上菜速度較慢,我地由點單到第一
壽司份量唔算太大,食完唔會好飽,好味
呢個椰汁海燕燉木瓜就麻麻地,無咩料到
但有一樣我覺得要改善既係上菜速度較慢,我地由點單到第一樣食物上菜等左三十分鐘左右,所以去到既朋友記得點左野食先再慢慢傾計啦~
不過總括黎講呢餐都好食既,俾個like佢