2013-09-25
此店在地庫, 於causeway bay打滾多年都沒去過終於一天同事建議去食lunch, 一試佢既質素!在set lunch裹選了最多元化的一個:炸豬扒,炸蟹肉忌廉餅,炸芝士雞肉卷/配白飯點餐後隨即送上一大盤椰菜絲作前菜侍應介紹有兩款醬汁在檯上: 柚子醋汁:酸甜醒胃,清新之選芝麻醬汁:麻香惹味,不致太飽反正我兩款醬汁各食兩碗主菜上場, 侍應介紹將烘香的芝麻磨碎,加炸物專用醬汁一併享用先試招牌炸豬扒, 嫩滑如雞肉, 當然唔係因為加工醃製,而係豬肉品質上乘la!~炸蟹肉忌廉餅!日本做既炸乜餅物餅幾時都好食過人, 吉列外層鬆脆得來不會油, 厚度適中, 餡料豐富,蟹肉味不算特出,勝在夾埋忌廉一齊食已夠滿足!炸芝士雞肉卷, 任何有芝士夾心的食物我都抗拒不了, 濃濃的芝士被火腿包著釀入雞肉,由淡味的雞肉到咸香的火腿and芝士, 不能不享受的層次!
終於一天同事建議去食lunch, 一試佢既質素!
在set lunch裹選了最多元化的一個: 炸豬扒,炸蟹肉忌廉餅,炸芝士雞肉卷/配白飯
點餐後隨即送上一大盤椰菜絲作前菜
侍應介紹有兩款醬汁在檯上:
柚子醋汁:酸甜醒胃,清新之選
芝麻醬汁:麻香惹味,不致太飽
反正我兩款醬汁各食兩碗