2024-06-18 747 瀏覽
每年一到5月6月 總是覺得好 好豐富但係又好傷腦筋 又要諗送咩禮物畀老豆老母又要諗同佢哋去邊度食嘢 但係偏偏喺母親節同埋父親節中間呢段時間呢有偏偏好似有d好空虛感。 有啲地方母親節去咗,有d地方計畫父親節去。 咁呢個時候兩批計畫個的地方都唔去得。咁而家應該食乜野尼?去邊度食呢? 所以一到呢d時剖刻呢,我就會憑直覺,憑直覺帶我去想食嘅地方。 尼間,永遠都係我西餐列表上的頭幾位。原因好簡單,装修靚,服務好,好食,最緊要係價錢唔離地。同等級數的起碼貴兩三成以上。亦即係所謂性價比高。 我地照舊食豬仔排骨同三文魚。豬仔排骨夠腍入味惹味盛惠七十大洋,真係茶記價錢酒店出品,仲跟個薯蓉同生果杯俾你。食得好,食得飽仲食得健康。煎鮮三文魚同雪藏的係真係食得出。山葵忌廉汁襯到绝,都係跟薯蓉同生果杯$130。

生果杯

豕豬仔排骨