2008-05-12
10- 05- 2008為左慶祝母親節, 一家大細黎到喱到食韓國燒烤裝修環境當然比東X門, X陽苑好好多啦我地一行七個人, 叫左牛拼盤, 豬拼盤, 海鮮拼盤, 牛骨湯, 煎餅首先係前菜, 同韓劇一樣, 有齊咁多款, 有辣有吾辣, 都幾好味之後黎煎餅, 喱個煎餅真係勁好味!!!! 入面有D蔥花, 類似魷魚粒ge野, 加蛋去煎食落好香口, 好快就比我地清左啦然後就係主菜, 牛牛拼盤, 豬拼盤, 海鮮拼盤樣樣都好大碟, 好多材料我地好忙咁一邊燒, 一邊食, 哈, 好似冇停過手咁, 每碟都有洋蔥圈, 拎埋落去燒都幾好食跟住係牛骨湯, 好大塊牛肋骨, 飲落去其實有d似胡椒湯, 好好飲吾好以為煲過湯ge牛會吾好食, 喱個係出奇地好食, 好林, 一句講晒 "正"我地屋企因為有幾個男人, 吾可以冇飯落肚, 所以叫左四碗白飯, 都幾大碗, 係珍珠米最正係跟湯上, 湯係蘿蔔湯, 跟飯一齊食好好味!!!! 吾怪得韓國人鐘意用湯撈飯食完之後個個都好飽, 每人都只係$120, 相比起出面個D任食韓燒, 真係好抵食又坐得舒服, 環境又好, 不過係難搵D, 問十個, 有九個人都吾識喱間野另外不得不提佢地ge服務態度
10- 05- 2008

為左慶祝母親節, 一家大細黎到喱到食韓國燒烤
裝修環境當然比東X門, X陽苑好好多啦
食落好香口, 好快就比我地清左啦

另外不得不提佢地ge服務態度幾好, 見佢地不停送野上黎都冇停過手
仲成日幫我地搞細個火, 拎油比我地

PS:建議小朋友吾好坐咁近個爐, 因為好易搶火, 落得太多油, D油會響個邊到燒上黎
  • 牛肋骨湯
  • 煎餅