2019-05-15 987 瀏覽
爸爸鐘意中菜,我地想食非中菜,小朋友就鐘意食得意野,於是就揀左間近近地既唐宮小聚。間野都未食,等lift等到嬲,啲人唔排隊,無秩序,入唔到,我自己行樓梯。希望餐廳可以同管理公司傾下。👍沙薑豬手我無機會食,佢地無啦啦食晒,所以我相信好好食👍皮蛋豆腐賣相吸引,豆腐滑,配以麻醬🤔 前菜蕃茄仔酸得黎唔醒胃,有啲酒味怪怪地👍椰子燉雞湯超清甜,應該用椰青燉,不過肉太硬,食唔到👌乳鴿味道普通,勝在抵食👌荷葉飯普通,飯味ok但無荷葉味👍紫薯豬豬小朋友見到勁開心,味道其實係次要👍淮山炒秋葵呢個組合本身係無得頂,但係都係我媽咪炒得好食啲,而且賣相唔吸引。👍扮差燒既牛肉勁好食囉~ 肉淋、汁正👍火燒牛腩佢都幾辛辣下,小朋友見到燒緊好開心,但佢地食唔到😅炸蠔餅好油,食唔到蠔味👍蔥餅勁香蔥咪,超正🤔服務麻麻呢啲餐廳應該好好服侍,都唔夠人,叫唔到人。成抬碟都無話收走啲。原本我同媽咪準備影相,哥哥叫佢黎買單,佢又走黎我同媽咪中間阻住,無啦啦去收碟。心諗,都放左成晚,唔爭在啦,都買單啦。點知佢一個唔覺意將餸菜汁倒落我同媽咪對腳到,成褲都係,無晒mood。之後都無影相。。。

👍沙薑豬手
我無機會食,佢地無啦啦食晒,所以我相信好好食

👍皮蛋豆腐
賣相吸引,豆腐滑,配以麻醬

🤔 前菜蕃茄仔
酸得黎唔醒胃,有啲酒味怪怪地

👍椰子燉雞湯
超清甜,應該用椰青燉,不過肉太硬,食唔到

👌乳鴿
味道普通,勝在抵食

👌荷葉飯
普通,飯味ok但無荷葉味

👍紫薯豬豬
小朋友見到勁開心,味道其實係次要

👍淮山炒秋葵

👍扮差燒既牛肉
勁好食囉~ 肉淋、汁正

👍火燒牛腩
佢都幾辛辣下,小朋友見到燒緊好開心,但佢地食唔到

😅炸蠔餅
好油,食唔到蠔味

👍蔥餅
勁香蔥咪,超正

🤔服務麻麻
原本我同媽咪準備影相,哥哥叫佢黎買單,佢又走黎我同媽咪中間阻住[個下係好odd既],無啦啦去收碟。心諗,都放左成晚,唔爭在啦,都買單啦。點知佢一個唔覺意將餸菜汁倒落我同媽咪對腳到,成褲都係,無晒mood。之後都無影相。。。
皮蛋豆腐
椰子燉雞