<每一個決定是否利益?著數?行先🤔>_葵芳麵屋丸京- 豚骨拉麵$73 + 招財貓梳打$18 _人愈大愈感受到喺依個適者生存·弱肉強食嘅社會中,人行每一個決定不論你嘅角色喺一間企業老闆定係一個普通無比嘅打工仔,諗嘅每一個決定有90%都係自己利益行先,去諗點樣可以令依個決定去自身提升價值,問著有問著數先,害怕一個又一個徒勞無工,但世界唔係每一樣都係輸打贏要的😌倒不如諗,點樣可以建立一個「共生共融」環境,多一份包容同支持,獨家村一支獨秀偏向一面發展嘅,比多啲空間自己,走出來望下天空嘅藍,感受下不一樣的光景。好開心食碗拉麵嘅時候,對住面牆嘅小時候有一個小反思,講返碗麵先,麵屋丸京-豚骨拉麵,入面包括咗三片叉燒、一隻流心蛋、一份荀,今次著左濃湯,麵身得一款喺屬於幼身麵,掛湯程度高,湯底豚骨味濃,叉燒方面喺薄身,帶點煙燻味,幾特別😆,至於流心蛋喺用醬油浸,有淡淡醬油味,不錯喔😊,配埋招財貓梳打有種嘅清新感又有熟悉感嘅感覺,因為喺細路仔個陣飲嘅波子汽水味😙
<每一個決定是否利益?著數?行先🤔>
_