夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
今次想同大家介紹夜鐵板燒嘅lunch omakase ❤️呢個套餐都係主打食刺身壽司🥰,呢一間餐廳嘅食材真係好新鮮,好似每一款都係精心挑選👍🏻❤️茶碗蒸❤️呢到嘅茶碗蒸好滑呀,蛋味香濃,滑到好似布甸一樣咁樣。❤️中拖羅 (熟成/dry aged)❤️壽司中拖羅真係好吸引,非常之肥美,粉嫩嘅顏色賣相令人忍唔住一啖咬落去。❤️小肌 ( 白板昆布)❤️小肌肉質細嫩,識落味道非常之鮮甜。❤️北海道鮫鰈魚❤️好鍾意佢嘅魚肉好嫩,仲要加咗啲岩鹽青檸汁柚子皮,帶出左本身嘅鮮味,加埋紫蘇花入去食真係又另有風味!我都幾鍾意食呢一間餐廳嘅壽司同埋刺身,整體嘅質素都好好,絕對會再推薦朋友嚟食❤️