2022-02-10 647 瀏覽
2022年1月9日 晴每年生日我都會同我個好朋友去呢間餐廳食同一個餐, 唔經唔覺都第六年, 餐廳食物質素同味道都仲keep 到, 希望年年都有得食!我地叫個個係二人餐, 有頭盤, 主菜, 扒類, 紅/白酒/果汁, 湯, 牛油多士同飲品, total $548羅宋湯, 牛油多士, 果汁佢個牛油多士同羅宋湯超好飲!!!羅宋湯好濃味, 而家好足料! 牛油多士超香脆, 呢兩樣真係百吃不厭!咁arm 做緊promo 所以加左錢食生蠔生蠔好食好鮮味炸鮮魷頭盤有三樣揀, 白酒煮蜆都好食, 但最好食都係呢個炸鮮魷魷魚大大件好鮮味,而且一d 都唔un, 配埋佢個秘制醬汁辣辣地, 點魷魚真係好好食蒜蓉紅椒酸辣大蝦每年主菜都係食呢個, 酸酸甜甜又辣辣地, 又係超好食!而且真係超大隻蝦, 食完個汁用黎配薯條都好正!精選牛柳 +$80 配蒜蓉牛油汁扒類都有好多選擇, 一年食一次所以我地每年都會揀唔同ge 試下, 但其實都唔係好記得上年食左咩牛柳食落腍嫩, 蒜蓉味香, 一句講晒, 好食炒意粉 +$38今年真係好大食, 加左好多野唔好以為加錢ge 就好hea, 呢碟意粉都好大碟, 而且有煙肉, 仲要炒得好香, 正食
2022年1月9日 晴

羅宋湯, 牛油多士

羅宋湯, 牛油多士, 果汁
佢個牛油多士同羅宋湯超好飲!!!

生蠔

咁arm 做緊promo 所以加左錢食生蠔
生蠔好食好鮮味

炸鮮魷
頭盤有三樣揀, 白酒煮蜆都好食, 但最好食都係呢個炸鮮魷

蒜蓉紅椒酸辣大蝦
每年主菜都係食呢個, 酸酸甜甜又辣辣地, 又係超好食!
而且真係超大隻蝦, 食完個汁用黎配薯條都好正!

精選牛柳
精選牛柳 +$80 配蒜蓉牛油汁

牛柳食落腍嫩, 蒜蓉味香, 一句講晒, 好食

炒意粉 +$38
今年真係好大食, 加左好多野

食完老闆娘好好咁比我地將個飲品轉左做雪糕
呢到ge 雪糕好似係自己整? 食落唔似出面買ge
今餐真係食得好開心

呢間餐廳真係好好食, 大家去開西貢不妨都黎試下啊
2022-02-09
慶祝紀念