2022-09-01
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌗—————————————————————📍HK 旺角 - 吃茶三千 🧋睇開我story都可能知我好鍾意「吃茶三千」🫶🏻 除咗因為佢茶味香醇,佢哋啲staff 服務都好有passion!如果有選擇困難症嘅朋友都無有怕,staff 會耐心解釋每一種茶底/配料,包你一定可以揀都一款啱你心水(*¯︶¯*)🔺鳳來厚奶 $38【推薦👍🏻】每日限量150杯!我梗係唔執輸 嗌返杯試吓~ 呢杯分別用做咗:鳳梨湯+玉露青茶+皇家厚奶味道清爽、唔會太過甜膩。平時我好唔鍾意菠蘿嘅飲品,因為唔鍾意個罐頭糖水味,但「吃茶三千」啲菠蘿配料食落同新鮮水果無異,值得稱讚!夏天想換吓口味,可以試吓佢!🔺國王珍奶 $36【推薦👍🏻】最鍾意佢啲珍珠!堅彈牙兼大粒,staff 都有講佢哋每3小時就煮珍珠,包新鮮唔怕淋晒🫡 茶底一樣保留茶葉嘅香甜同韻味~ 飲完都仲想再飲!✍️ 餐廳裝修偏文青,適合情侶/姊妹行街歇腳。Staff 勁有耐心,服務質素可以媲美台灣!ℹ️唔講唔知,原來「吃茶三千」個現萃茶機係獨家打造,可以更有效保留茶香!而佢哋全部茶種都獲得International Taste Institute
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌗
—————————————————————
📍HK 旺角 - 吃茶三千 🧋
🔺鳳來厚奶 $38【推薦👍🏻】
🔺國王珍奶 $36【推薦👍🏻】
ℹ️唔講唔知,原來「吃茶三千」個現萃茶機係獨家打造,可以更有效保留茶香!而佢哋全部茶種都獲得International Taste Institute (ITI) 國際風味評鑑 頒發Superior Taste Award🏆
📍地址:
旺角太子道西193號 MOKO新世紀廣場 1樓 158號舖