小妹每月最少光顧三次嘅食店,都介紹吓俾其他食家啦!Appetizer必食 "泰式鳳爪" ,小妹同同事(四人行)次次都叫兩碟,不過唔係好辣得嘅就記得話要 少辣 喇!咬吓幾串串燒後就例牌食佢個咖哩豬/雞(有紅,黃,青咖哩選擇),唔好要白飯喇!因為佢哋個厚切蒜蓉包配咖哩先至係天生一對!(唉呀…唔記得影相)然後就要食吓唔辣嘅 "泰式炒椰菜苗" 清清腸胃(我哋四人行又嗌兩碟,太好味,七十幾蚊一碟咋)!食家們都應該知道椰菜苗唔係四處食到,街市又好難買到,兼且自己喺屋企煮邊喥煮到咁夠穫氣吖!嗰日我哋試咗個一佰八十幾蚊嘅泰式炸軟殼蟹,真係麻麻地。太多伴碟睇落好似好大碟,其實得一隻蟹斬件,味道冇乜特別有啲失望…雖則個蟹令我哋扣咗佢少少分,但係員工服務態度良好,冇加一服務費,我哋都有俾返少少tips佢哋㗎!
小妹每月最少光顧三次嘅食店,都介紹吓俾其他食家啦!
泰式鳳爪😋
泰式炒椰菜苗
泰式炸軟殼蟹
2014-05-22
$150 (宵夜)
泰式鳳爪😋
泰式炒椰菜苗