相隔幾個月,都係對YAKINIKU KAKURA念念不忘,今晚凍凍地最岩食燒肉,拉埋奴才爸去黃埔分店再食多次!🤭大判燒!黑毛和牛西冷🐃肉質鮮嫩,油脂分佈均勻,燒過後焦香味更為誘人😍店員幫手燒果然唔同啲🤭火侯控制得好好,燒到我地要求嘅熟度🤗黑毛和牛上肋骨中肉🐃肋骨肉juicy多汁,肉味濃郁,咬落去油脂香氣瞬間爆發🤯搭配少許鹽,更加突出肉嘅鮮味🤤黑毛和牛内橫膈膜🐃呢個部位ハラミ係老母嘅至愛😍肉質滑嫩得黎口感獨特,肉味香濃🤤搭配少少醬汁,可以令人感受到和牛嘅精髓🤩黑毛和牛上嫩肩里肉🐃呢款嫩肩里肉肉質細嫩,入口即溶,完全感受到和牛嘅奢華,絕對係燒肉中嘅明星🤭壺漬 KAKURA牛胸腹肉🐃胸腹肉經醃製過後香氣四溢,肉質軟嫩,先燒到外表微微焦香,再剪開燒多陣,咁就可以鎖住肉汁🤤佐賀紫菜飯🍚紫菜飯清新又開胃,微辣醬汁嘅調味搭配肉肉一同享用,真係絕配😍冷麵🍜奴才爸食嘅係冷麵,冰冰涼涼清爽可口,配上微辣配菜,令到個人更加開胃🤤今晚又一次享受到燒肉的美味,同肉肉帶黎嘅滿足感🥰期待下次再食YAKINIKU KAKURA🤭🤑 人均消費:~$500🤩 推薦指數:7 / 10📍 餐廳資料:YAKINIKU KAKU

大判燒!黑毛和牛西冷🐃

佐賀紫菜飯🍚

冷麵🍜

🤑 人均消費:~$500
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:YAKINIKU KAKURA (黃埔天地聚寶坊) (紅磡)
紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖