2015-10-23
約了好友食晚飯,佢比嘅條件係,要在佢嗰區食,本來想搵間新開嘅韓燒,點知佢爆滿,之後佢叫我去呢間西餐廳,唔使等位,去到環境幾特別,廣場上好大地方有間玻璃屋,門口有室外座位坐低食!不過廣場嘅人會無遮蔽咁睇住你食,所以都係坐室內,室內窄窄長長,西餐廳格局,裝修幾舒服,盡頭係吧枱,另外一邊係張大枱!我哋坐一張四人枱,枱布乾淨,又闊落,可惜冷氣超大風,係吹到枱面啲水會震!要即加披肩!仲吹凍晒啲食物!兩個人叫兩個晚餐分享,食物好快上,又會等我哋完成一免費:黑醋麵包:法包嘅硬邊,麵包較乾硬,中央都唔鬆軟,點黑醋都幫助唔到!加上黑醋雖然酸但唔香!跟餐:蕃茄湯,同飲緊茄汁無分別!雖然好滑,但無其他味道,好寡!跟餐:自製刁草三文魚配粉紅珍珠:三文魚新鮮,刁草汁無乜味!無乜香草嘅味,好似浸過油嘅三文魚咁,肉質彈牙!粉紅珍珠即蟹籽!新鮮卜卜脆,沙律新鮮爽脆!醬汁酸酸地清爽跟餐:清新田園沙律配自選沙律汁,賣相靚,可惜菜太老,加上無醬汁(餐牌我事後先見到,話可以自選醬汁,店員又無問,我哋又唔知!Too bad!,結果我哋自己加麵包嘅黑醋當汁!)無汁整體較乾!A:西班牙黑毛豬風乾火腿,紅蝦及菠菜意大利飯/意粉($9
兩個人叫兩個晚餐分享,食物好快上,又會等我哋完成一
賣相靚,我要五成熟,結果出來七成,所以已經老咗,就算肉眼本來較淋身都唔得!墊底蔬菜煎過淋身!薯角夠熱!好好味,隻蠔切碎同菇炒,再用個蠔殻盛載,個汁嘅味道本來幾好!可惜隻蠔較腥!破壞晒!
呢餐嘅感覺,好似樣樣爭啲,計環境同食物賣相靚!本來應該幾高分,但又每樣都有啲瑕疵!如果細心啲嘅!以呢個價錢,會令人留下深刻印象!