2021-08-19
藍白色的門口, 充滿異國度假風, 看得出門面用心佈置, 餐廳的裝修都給人走進花園的感覺,連食物擺盤都十分精緻是日精選頭盤是紅菜頭煙三文魚慕絲甜筒, 很小巧精緻,味道完完全全是煙三文魚, 口感細滑,像吃雪糕很特別飲品點了一杯紅酒($78)和蝶豆花檸檬蜜梳打($58),後者靚到不得了,有層次的顏色,鑲在冰內的蝶豆花像花瓣一樣,再加上rosemary, 打卡一流,味道亦沒有令人失望, 甜甜的又很清新前菜生牛肉薄切白松露蜜糖芥末醬($88), 味道層次豐富,幾款不同的調味配搭得很好,有白松露的香,蜜糖的甜,芥末醬的濃烈,完全沒有違和感,生牛肉軟熟香腍, 配不同種類的沙律菜,好食法式香草薯蓉焗脆皮田螺($128), 特別的地方在於田螺肉用脆皮包住, 與一般的焗田螺不同,是可以連“殼”食的田螺,都幾有創意, 不過田螺肉沒有期望中的大粒和多汁餐湯有兩款 ,椰菜花忌廉湯和法式牛骨洋蔥湯,個人覺得忌廉湯最好飲,口感香濃幼滑,混合黑松露醬,提升香味主菜西班牙海鮮飯($238),顏色好靚好吸睛,不單有不同的海鮮還有salami調味,海鮮質素ok, 飯嘅口感有咬口都唔錯,不過混合很多青豆,如果唔喜歡食青豆嘅朋
主菜西班牙海鮮飯($238),顏色好靚好吸睛,不單有不同的海鮮還有salami調味,海鮮質素ok, 飯嘅口感有咬口都唔錯,不過混合很多青豆,如果唔喜歡食青豆嘅朋友就要留意啦,味道方面,可能因為辣salami嘅關係,反而有點像咖哩,味道濃烈
甜品雜莓意大利奶凍($68)靚到成個小盆栽咁款, 奶凍非常細滑像乳酪狀態,與朱古力碎和冰凍雜莓一起吃, 簡直滋味無窮