2020-10-05
疫情有所緩和,香港迪士尼樂園推出香港居民專享優惠,「三人遊,二人價」,仲每一張門票🎫可換取價值HKD 118 的迪士尼頭箍或耳朵帽子,非常化算。❤️玩到咁上下就諗住係園入面食野補充體力。園區內有不同類型餐廳🍴,眾多選擇令人花多眼亂。但每一次我都係會揀幻想世界入面既皇室宴會廳,貪佢有不同主題好似FOOD COURT 咁😂 四大主題包括:和風、廣東、燒烤和環球。因疫情,排隊時要同人保持距離,而樂園員工好貼心,派發凍水比遊客,因當天天氣炎熱🥵。日式雞翼拉麵🍜(HKD 142):拉麵🍜份量多,一直成日認為主題樂園食物份量會偏細,但反而並沒有,湯底是豬骨湯不會死咸,有椰菜、粟米🌽粒、雲耳蔥花做伴碟增加口感,不錯。麵條偏焾身,溏心蛋有點過熟,但夠蛋香。雞翼炸至脆身,咬落脆到連骨都想食埋😂仲有芝麻粒係表面,增加香氣。總結:每次入園必食的餐廳🍴物有所值
日式雞翼拉麵🍜(HKD 142):
總結: