2019-06-24
Order左串串鍋之「花膠木瓜蟲草花雞湯鍋」+「麻辣湯鍋」兩款湯底再翻去串串鍋,呢次唔系貓頭鷹時段,食左$177每位,去既次數不下5次lu已經❤繼續特別推介:鴛鴦湯底「花膠木瓜蟲草花雞湯鍋」+「麻辣湯鍋」今次遇到特別情況,炸魚皮唔夠爽身,一系放得太耐一系炸唔咁時間抽走水份而有失準,但服務員態度好好,再換左另一碟炸魚皮希望改善問題,雖然都系唔夠脆,不過小編因服務員既好意覺得已經好好,另外今次走佢地新設多左張熟食枱,上面有咖哩魚旦同煎釀三寶,煎釀三寶一般,因放置太耐好難系好食,不過一路有爐保溫既咖啡魚旦就有驚喜,彈牙同夠入味,甜品方面比先前多番部雪糕櫃放置亞菠蘿雪糕杯,仲寶外多左部訂製蛋糕櫃,客人可以向店員order訂製蛋糕,每次再去都感受到佢地改進,真心欣賞🙋🏻♀️👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼提示:鴛鴦鍋好處除一次過試兩種口味湯底,花膠湯底比較清適合試原食材的味道和方便煮蔬菜素食類,麻辣湯底質帶來刺激口味,建議肉類、鴨血、豬紅都放進這鍋。吃完辣的再吃不辣的,胃口大增💪🏻🤣配料推介:湯底夠濃味,基本不用配置醬料,如果有需要建議淨鼓油落單紙點菜,完成點單後向職員示意花膠木瓜蟲草花雞湯底建議可先飲
👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼
落單紙點菜,完成點單後向職員示意
花膠木瓜蟲草花雞湯底建議可先飲用,湯底內既湯料花膠夠入味同夠軟,入口唔會咬香口膠咁,建議要食,另外非常推介鴨血要order要放到辣湯底中,如放清湯系唔好食既
,甜品就發現有時會轉,除雪糕、雪條、果凍、吱吱啫喱、訂製蛋糕或者壹品豆腐花都有機會有,特別推介壹品豆腐花,可以清趕食太多濃味/辣味食物既感覺