約咗舊同事飯聚,想食壽司又想坐得舒服,因為大家都開 OT 所以就去咗 Monster Sushi 食 9:30 消夜時段。我同舊同事都鍾意食鰻魚,所以先點咗鰻魚壽司,這裡的鰻魚特別大件,肉質肥美,醬汁燒得好食,所以叫了4碟,滿足一下胃口。三文魚壽司同芒果三文魚腐皮壽司都係水準之作,這裡的三文魚砌得夠厚身,好有啖啖肉的感覺,而芒果三文魚腐皮壽司有芒果、三文魚、蟹子加腐皮,各樣材料加埋食落好夾好味,無剩食腐皮壽司咁齋。蝦膏甜蝦壽司都係每次嚟到必食,甜蝦同蝦膏夠鮮味,加埋蝦子脆卜卜嘅感覺,混合一齊就好食。軍艦三味係我另一至愛,蟹膏味道濃郁,一食就知係靚嘅蟹膏,好多地方食到的蟹膏都會腥,這裡有鮮味,加埋毛蟹肉一起食,正! 另外兩件係酸辣三文魚配八爪魚及吞拿魚腩配海膽,一碟壽司有6種味道,抵食!海膽壽司都好新鮮,唔會有腥味,而軟殼蟹壽司炸得香脆,但賣相及味道就一般。今餐食得好滿足,之後重傾左成個鐘先走,藉得一提就係店員隔一陣就黎加茶,呢個位都加左唔少分

蝦膏甜蝦,三文魚
軟殼蟹, 鰻魚
鰻魚壽司,海膽
蟹籽沙津
2012-07-06
30 分鐘 (堂食)
$160 (宵夜)
蝦膏甜蝦,三文魚
軟殼蟹, 鰻魚