餐廳: 南記粉麵 (福苑)
資訊:

餐廳: 南記粉麵 (福苑)
資訊:

2018-12-23 362 瀏覽
冬至前到旺角最後衝剌,洗錢購買聖誕禮物,緊係要搵啲平靚正野食,幫輕一下個荷包🙇🏻‍♀️一落行人橋行前少少,一眼就見到南記個招牌,頓時🤩醒神哂,可以食春卷!第一次食南記,已經唔記得係中環定灣仔,但一定一定係叫佢嘅春卷!!曾幾何時,佢哋嘅春卷係差左嘅,但近幾次食番,又回復水準!牛腩則屬一般水準。湯底叫酸辣,屬最平的一種,比茄湯平成$4,亦係我未試過茄湯的原因之一,雖然係酸辣,但其實酸味比辣味出,感覺譚仔十小辣還會辣一點,推介給不想再選清湯的食客。最後加$7配豆漿,之後全力shopping😊

牛腩春卷酸辣米線

最後加$7配豆漿,之後全力shopping😊