2018-08-18 263 瀏覽
因為係七夕情人節,同左男朋友食完晚飯行咗一陣散步之後,過咗大角咀食湯圓! 我哋好耐冇食甜品,可能年紀大,對甜野冇乜追求感~今日應節,所以去食下!呢間noble算係幾大間,我之前就幫襯深水埗嗰間,但係大角咀近少少,所以嚟咗 外面睇Menu已經好多好嘢食!所以二話不說,入咗去! 裏面已經有幾多人,但係就冇服務員招呼我哋入嚟,所以我哋就隨便揀咗個位坐睇住個Menu,好吸引,我差啲想叫飛雪~ 因為好靚!但係我男朋友提我:我哋今日係咪食湯圓🤣🤣🤣於是就揀咗薑汁芝麻湯圓,再加腐竹蓮子薏米蛋 感覺好中式!5分鐘都唔使,就已經嚟到~ 不過我哋就打咗個突腐竹蓮子薏米蛋,蛋就大大個,但係完全冇腐竹,我男朋友身先士卒,飲左一啖之後就同我講成碗糖水,叫我唔好飲,會有排都瞓唔到覺,我哋淨係食隻蛋,同普通嘅雞蛋冇乜分別~ 薏米都好少,但係我哋就食咗兩啖就冇再食。至於芝麻湯圓,薑汁好好味!但係芝麻湯圓明顯細粒左好多,可能比較平!湯圓皮就硬左少少,但係芝麻就好好味,咬開都係流出嚟價錢方面,唔算好貴,但係因為味道麻麻地,所以性價比唔高

今日應節,所以去食下!

感覺好中式!

5分鐘都唔使,就已經嚟到~ 不過我哋就打咗個突

價錢方面,唔算好貴,但係因為味道麻麻地,所以性價比唔高