2020-11-21 725 瀏覽
今晚一個人喺美孚食飯,想食得清淡啲所以揀咗海皇粥店~叫咗個香茜魚片粥同埋一個Q版牛脷酥~粥既魚片唔腥同幾滑,芫茜令到成個粥更加香,但係個粥底好水,一般般Q版牛脷酥就比一般般更差,外層既邊位係好硬嗰種“脆”,而呢啲位置望落係特別油,其餘成個牛脷酥外層已經淋晒,唔知放左係度幾多粒鐘😧以前印象中嘅海皇水準都唔錯 ,而家食物同衛生都越嚟越差, 檯面有螞蟻爬住本menu行,地下又多垃圾唯一要讚賞嘅係有個姐姐服務幾好👍 我搵餐具嗰陣佢同我講係檯側邊既櫃桶,到我打開之後佢見到冇曬紙巾即刻幫我加,對面個男人食魚食到一枱都係諗住執返果陣,個姐姐都好殷勤話等佢黎執希望只係咁岩一間半間分店水準比較參差,因為細個成日幫襯海皇都充滿住童年回憶,下次試下其他分店希望可以令我改觀返吧🙈
今晚一個人喺美孚食飯,想食得清淡啲所以揀咗海皇粥店~
叫咗個香茜魚片粥同埋一個Q版牛脷酥~

2020-11-20