6天前
Rosie終於由葵芳開到嚟鰂魚涌啦 🎉!我一直都好想試下呢間網紅餐廳,但係葵芳對我嚟講真係有啲遠 🚶♀️。好彩最近佢喺鰂魚涌開咗分店,放工之後我終於有機會嚟試吓 🍝。呢度嘅意粉好出名,每一道菜都帶嚟驚喜,真係名不虛傳 ✨。我同朋友食到哇哇聲,對於pasta 迷嚟講,呢度真係必嚟嘅地方 😍。可以用親民價錢食到高檔意大利 pasta,同連鎖店嗰啲意粉完全唔同,真係超值 💰。—————————————————🦞 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵 $218 ✨ 龍蝦湯底好濃郁,每一啖都可以食到龍蝦嘅鮮味。蟹肉同帶子都好新鮮,好食到停唔到口!🍗 蒜香雞翼 (2件) +$20 ✨ 蒜香雞翼外皮脆脆地,入面嘅肉仲好Juicy,蒜香味十足,真係一流!🍝 香草牛油封門牛肉汁意粉 $196 ✨ 侍應會喺我哋面前用火槍燒溶香草牛油,呢個過程唔單止增加咗儀式感,仲令到牛油嘅香味更加出。意粉仲加咗Parmesan cheese,封門牛肉又腍又入味,真係好正!🍨 朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 $88 ✨ 心太軟嘅朱古力流心好濃郁,配埋開心果味嘅雪糕,一熱一凍,口感超正!🥛 紫薯鮮奶 $48 ✨ 呢杯紫薯鮮奶甜度啱
—————————————————
🦞 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵 $218
🍗 蒜香雞翼 (2件) +$20
🍝 香草牛油封門牛肉汁意粉 $196
🍨 朱古力心太軟配開心果意式手工雪糕 $88
🥛 紫薯鮮奶 $48
✨ 呢杯紫薯鮮奶甜度啱啱好,紫薯味好出,飲落去好香滑,啱晒甜品控!
💰 總計: $605, 2位用餐(已包含10%服務費)