2018-06-19
35蚊一個辣味豬柳漢堡,只係貴過摩斯漢堡店幾蚊,已經係我人生暫時食過最好食,完勝好多過百蚊一個嘅X國XX豬 / 牛漢堡。講緊嘅,就係元朗呢間專賣食材而兼做堂食嘅小店。環境絕對係坐得唔舒服,連一張靠背椅都放唔落,但食物絕對係平加高質。個漢堡唔只足料兼大份,塊豬柳仲好JUICY而又唔會過咸。如果唔係為咗寫食評,我係絕對可以日日去食足一個星期都唔厭。上次去仲點咗一份羊架意粉,都係50幾蚊到,冇漢堡咁正,但都屬於抵食。羊架煎香,咬落嫩口得黎有彈牙感,加少少羶味,完全就係食羊肉嘅目標黎。成碟意粉份量唔多,但食野梗係貴精不貴多架嘛。等野食期間見到凍櫃入面有啲切咗件嘅朱古力蛋糕,要咗兩件,口感稍為乾啲,最後再點多杯百香果疏打,呢個就大路野啦,只係想嗌杯餐飲送下野食啫。最後要提一提,間野堂食位唔多,又經常有人包場,所以去食之前最好撥個輪去問問先啦~