2015-09-06 632 瀏覽
已經好耐冇嚟呢間食, 因為都幾多人食, 但又唔係特別好食, 唔值得排隊等, 今次無意中行過, 其實係咁啱穿過呢個商場, 想去另一間食的, 但見佢唔係太多人, 而且老公見到menu有魚生食, 所以話入去再比次機會佢~可能太耐冇食的關係, 所以好似好多選擇, 都十五十六, 唔知食乜好, 樣樣都想試, 於是指咗2個飽肚的, 再加d小食, 同埋飲品~  蟹籽牛肉鍋燒炒飯我仲以為係"炒飯", 但其實都係白飯, 只係放响個鍋上枱, 有少少飯焦咁啦~ 都幾香口, 牛肉夠林又唔太肥, 而且個汁都唔錯, 但唔夠多, 原來仲有個麵豉湯同粟米沙律跟的, 但我又冇為意佢係定食? 不過我地將佢個粟米沙律, 倒埋入d飯一齊撈勻食, 都唔錯架~ 但個麵豉湯就差少少, 冇乜料, 豆腐都冇粒, 紫菜又得少少, 唔夠囉~  汁燒牛肋骨讚岐手打烏冬  牛肋骨係分開上的, 如果放埋响碗烏冬上面, 就會冇埋d汁, 分開上係好d~ 牛肋骨都夠林, 但只得3舊太少, 其實即係响凍肉舖買到的1塊, 感覺上貴咗d, 如果煮得唔好食, 咁就真係超級唔抵, 但佢都算ok, 不過有燒汁, 味道都唔會差得去邊~  烏冬都好彈牙, 雖然

汁燒牛肋骨讚岐手打烏冬
 烏冬都好彈牙, 雖然我地浸左一陣先食, 但都唔會變到好林, 依然彈牙, 但湯底唔算好濃味, 對我嚟講係啱啱好, 有少少豉油味~

鯛魚壽司
超迷你的, 我口唔大, 都可以一口KO佢, 如果要食壽司食飽, 真係唔知要食幾多碟? 佢飯已經細, 塊魚生都唔大得去邊, 而且又薄薄一片, 其實一啖食咗落肚, 都食唔出係咩味, 總之就冇腥味囉~

薄切鱆紅魚刺身
呢個認真考師傳刀工, 真係初得好薄, 薄到透光的, 其實咁薄一塊, 又係食咗都唔知咩味? 早知就唔叫薄切啦~ 厚同薄一樣價錢, 薄切有10片, 厚切有5片, 條數都係差不多, 下次叫返正常好d, 起碼好似有口感d~

蜂蜜羅漢果蜜
呢個叫飯/烏冬, 就可以半價享用, 其實都知佢係用濃縮果d沖出嚟, 但老公諗住比我潤下, 所以叫比我飲的, 我自已就唔會叫, 雖然半價同味道都唔差, 飲得出有羅漢果同蜜糖味, 但都唔抵飲嘛~

爽滑涼粉冰
老公抽起條筋話要飲, 呢個更唔抵, 因為冇半價, 要正價廿幾蚊的, 味道都係咁啦~ 叫做唔太甜, 又唔多冰~

經過呢次, 覺得佢比之前有進步, 所以呢度又可以列入返我地食飯考慮的餐廳之一~
2015-04-10