2023-02-19 406 瀏覽
本來一向都好鍾意食呢間上海麵,間唔時都會叫下外賣,以往都唔使加錢分湯,剛剛去買嘅時候,收銀嗰個阿叔主動問我要唔要分湯,話加兩蚊,我話好呀要分湯,咁佢收咗我$42,之後到我攞外賣嘅時候,已經見到得返一碗,即係冇分到啦,我就同阿叔理論,佢一口咬定大大聲話我冇講,仲問我比咗幾錢,我話唔知$41定$42,當時我俾佢大到,以為真係佢冇收我錢所以冇分湯,返到屋企回想返成件事,我好肯定我有同佢講我要分湯而佢又真係收多咗我兩蚊,我打返落去同佢再理論,我話唔係我冇講係你主動問我要唔要分湯,我話要,而我又真係比多咗兩蚊你,佢之後先話係呀係呀係呀係呀係呀,講咗好多下都唔知係乜,仲話下次唔知點樣又乜乜乜。總結已經唔係兩唔兩蚊嘅問題,係條氣唔順比多左仲要咁樣俾你屈😤😤
外賣自取