2022-06-20
媽咪之前生日喺度買左隻阿拉斯加長腳蟹慶祝,好好食好鮮甜,諗住父親節再買黎慶祝。晏晝去揀左隻4.5斤既蟹夜晚6:00拎,拎到返屋企發覺啲蟹紋唔同左,順便磅下隻蟹幾重(雖然都知蒸前蒸後重量唔同), 已經即時whatsapp影曬相同佢講隻蟹唔同左,但大半個鐘冇人覆都諗住父親節應該好忙都照食算,點知今次啲肉又霉又冇味好似死左好耐完全唔知食緊乜,即刻打去同佢講佢先睇whatsapp。佢話啲紋唔同可能係師父既刀功問題,同埋如果換蟹應該會有另一位客人收到我地隻蟹而投訴,但佢地冇收到,聽佢講完好不負責任聽到好嬲,佢問我想點,最尾嘈到佢退返一半錢。 其實呢隻咁既垃圾如果平一半既價錢我都唔想食,因為真係好x難食!未食之前呀爸本身見到隻蟹好開心,食完真係唔方唔開心各位記得如果真係買蟹記得影底,有相佢都可以唔想認數!
各位記得如果真係買蟹記得影底,有相佢都可以唔想認數!