2017-08-11 1214 瀏覽
朋友黎過介紹,細細嘅餐廳,得6個位,要book台。湯,一上台!忍唔住要深呼吸一下!松露味香到震!我估,佢應該加左松露油,所以大大提升佢香味。湯睇落好稀,但菇菇粒好有口感!飲落都超級香松露味!好出色嘅湯。炸芝士!簡直食到我心入面花煙花!omg, 好xyz好味呀!外脆內軟就一定嫁啦!我鍾意佢個芝士夠咸同埋芝士味濃。薯溶,你會覺得佢唔太夠咸!但勁滑!勁滑!薯味重。剛好配埋咸味重嘅炸芝士一齊食,薯溶真係剛剛好咁!燒雞串好香香茅味!聞都已經聞到豬頸肉,淡淡蜜糖香,更帶出豬味而中和豬頸肉嘅肥膩感。芝士菇!溶左嘅芝士,唔洗形容有幾好食啦!最出色係佢個大啡菇,仲係超juicy, d汁係一切就已經流出黎。一d都唔乾,但又有燒烤嘅香味!微微粉紅嘅豬,要靚嘅豬扒先可以做咁嘅食法。調味好好,一dd偏咸,但每食完一條豬,再食佢一粒焦糖蘋果!完美中和豬嘅肥膩感。豬嘅口感一流,慢煮嘅口感,但比到燒烤嘅味道你。我老公讚左100次!銀雪魚,賣相好靚,魚做到入口即溶咁滑,皮唔係脆,竟然都係同魚肉一樣入口即溶。配菜...好細粒,真係唔夠喉!Earl grey cake, 層次分明!一層蛋糕,一層cream, 如冇食錯,佢中
朋友黎過介紹,細細嘅餐廳,得6個位,要book台。

燒雞串好香香茅味!聞都已經聞到
豬頸肉,淡淡蜜糖香,更帶出豬味而中和豬頸肉嘅肥膩感。

Earl grey cake, 層次分明!一層蛋糕,一層cream, 如冇食錯,佢中間有一層蛋糕好似係浸左earl grey tea, 食落好moisture 感覺。甜度低!係女士最愛嘅甜點!

Lemon tart, 酸味岩岩好!餅底脆。相比個蛋糕冇乜特別。但因為lemon tart味本身好搶同吸引,所以2個甜點我都真係好滿意。

一開始,老公叫左個手工啤,老公話味道偏淡,但佢食完曬後話:好彩啤酒味道係淡,如果唔係就會搶曬d野食味,一流介紹。

總結,全部野嘅portion好細!就咁叫前菜加主菜一定唔會夠食,女仔都一定唔夠!但亦都因為咁,令我地又叫左湯同串燒,先試到咁多唔同嘅野。
我真係好少讚出面嘅西餐/法國餐,因為自己都好鍾意煮同有一定嘅研究。但我今餐真係有讚冇彈!好敢講佢比出面任何一間大型貴價西餐廳好食!

只係通風都真係好差....入面好焗!
2017-08-11
  • 炸芝士波