2017-10-14
今晚想食返個平民價嘅 steak,之前食過呢間唔錯,而家仲多咗個二人餐添!計返同其他套餐價錢差不多,但係多咗好多前菜同甜品。第一道前菜:Seafood platter & 鵝肝多士Seafood platter 望到都即刻加分,最吸引到我哋嘅當然係果隻成個手掌咁大嘅生蠔啦!相反,鵝肝多士煎得香噴噴,但食落唔係好夠熱。第二道前菜:響螺薯蓉 & 豆腐沙律點都估唔到響螺得一粒,旁邊嘅沙律都變成主菜了。豆腐沙律更是誇張,我本以為係日式豆腐沙律,點知嚟到係佳寶嘅豆腐。。。無話可說。。。主菜:牛扒薯菜 & 黑毛豬鞍扒 risotto 牛扒叫咗5成熟,好明顯係煮煮過籠了。豬扒反而比較正常,但我嫌個 risotto 太乾身。甜品:朱古力心太軟 & creme brulee(仲每人多送一球雪糕)我諗甜品係第一道前菜以外最好味架喇,味道 OK 而且心太軟就得唔錯。另外附送嘅雪糕球係我至愛嘅 Oreo 味道呢!
第一道前菜:Seafood platter & 鵝肝多士
第二道前菜:響螺薯蓉 & 豆腐沙律