2010-11-16
之前食過幾次歡喜樓, 質素有些下降. 所以好耐唔去食.星期六同朋友SHOPPING完, 友人提議去歡喜樓食飯. 我同友人都有車, 所以去都好方便.歡喜樓非常適合自駕人士去, 因為泊車唔使錢, 食飯又唔使等位.當日叫左:1) 豉油雞 ~ 唔使講, 一定保持水準2) 羊腩煲 ~ 好大煲, 多料. OK3) 白飯魚煎蛋 ~ 煎得好香, 讚4) 琵琶豆腐 ~ 好味5) 上湯豆苗 ~ 由於佢地上湯等於胡椒湯, 唔食胡椒味的朋友唔好叫上湯浸菜. 6) 臘味煲仔飯 ~ 登登登!! 最讚係煲仔飯, 臘鴨, 臘腸, 臘肉好香, 肉質好好. D飯煲得啱啱好. 配埋佢地特製的煲仔飯豉油, 我老公食左3碗. 食完仲講左幾個禮拜話好好食.7) 甜品 ~ 我老公食芒果布甸, 佢話係全香港整得最好的布甸, 唔知係咪真係好食得咁誇張, 我叫左杏仁露, 好香的杏仁.呢餐我地同友人都好滿足.
當日叫左:
1) 豉油雞 ~ 唔使講, 一定保持水準
2) 羊腩煲 ~ 好大煲, 多料. OK
3) 白飯魚煎蛋 ~ 煎得好香, 讚
4) 琵琶豆腐 ~ 好味
呢餐我地同友人都好滿足.