2017-04-21
雖然當天溫度一d都唔凍,仲好熱,但因為咁岩係附近又想食好食既煲仔飯,基於對一次係食興記,所以今次就去左而度。每次黎而度或者經過而度我都係未試過冇見到人龍,今次唔單至冇人龍,入面都係得一半滿,咁好彩定..........基本上我一定係叫臘腸排骨煲仔飯,所以睇都唔洗睇就落左單,然後我咁岩見到隔離枱個飯好似好濕身,但係唔唸咁多啦。等左10分鐘黎到,一打開個蓋,個飯同平時屋企煮果d泰國米一樣白一樣色,食一口,根本就係一樣,冇溝過米,同蒸飯一樣,炒下個底睇下有冇飯焦,冇不特至,仲要d飯有d濕到痴埋一pat, 其實佢煲多陣肯肯定定唔會咁,唔知究竟個廚師換左人定新手,仲衰過自己煮!個排骨正常,條臘腸好乾身! 而個54蚊既煲仔飯比起唐記30蚊有找既蒸飯仲差!其實佢明明同煲仔飯差好遠!老老實實唔知個老西為左減成本定係老西都會埋,有常識都唔可能咁樣整!而間野唔係退步咁簡單,難怪少左咁多人!PS 差d想叫蠔餅,好彩聽到有人話唔好食即刻作罷!
個排骨正常,條臘腸好乾身!
而間野唔係退步咁簡單,難怪少左咁多人!
PS 差d想叫蠔餅,好彩聽到有人話唔好食即刻作罷!
臘腸排骨飯