2022-12-07
一直都好喜歡食大排檔嘅菜式,但就成日覺得環境唔夠衞生同坐得唔舒服🥲近排發現咗大角咀有間餐廳乾淨又坐得舒服之餘,大排檔嘅小菜都做得好有水準,而且佢地嘅燒味(乳豬&燒鵝)都好值得嚐試😋🐷即燒乳豬例牌$228乳豬係即叫即燒,誠意十足❤️乳豬外皮色澤好靚,燒到脆卜卜,脂肪層唔會太厚,食多幾件都唔怕膩滯😋🦢明爐燒鵝半隻$238都係即叫即燒,皮脆乾身香脆,皮下脂肪唔厚,咬落去唔會有油淋淋嘅感覺,但係又保留到鵝肉嘅香味,一啲騷味都冇,師傅揀貨好高質量💯🥩薯仔牛柳粒$138係餐廳嘅招牌小菜,幾乎每枱食客都會叫一碟🤩薯仔粒係用炸嘅方法烹煮,咬落每一面都好香脆,而入面保留到薯仔煮熟嘅軟熟度,好高水準👏🏻牛柳粒又淋又入味,加咗少許黑椒做調味,食落去香口惹味🤤🔥萬發小炒皇$118小炒皇用韭菜花、蝦乾、鮮魷、菜脯一齊炒,師傅炒得好乾身,唔會油淋淋。蝦乾同鮮魷都勁惹味而且好有口感😋
🐷即燒乳豬例牌$228
乳豬係即叫即燒,誠意十足❤️
🦢明爐燒鵝半隻$238
🥩薯仔牛柳粒$138
係餐廳嘅招牌小菜,幾乎每枱食客都會叫一碟🤩
牛柳粒又淋又入味,加咗少許黑椒做調味,食落去香口惹味🤤
🔥萬發小炒皇$118