好耐好耐冇食過韓燒Luu.....印象中, 比漢字頭的韓燒嚇怕了, 果排想熱氣下, 便上OP SEARCH 下有乜好選擇, 見到新高麗苑有唔錯的評分, 便打去訂位.上到去, 幾企理, 唔油煙, 而且放置凡的食物都好整齊, 真係一洗以前殘留在腦海之不好的記憶, 被安排坐在卡位, 十分寬敞 ~~~ 食物種類, 你想要的, 都有提供, 我們先食了冷盤前菜: 我幾鍾意個韓式粉絲, 其次是大豆芽菜, 同酸辣無骨鳳爪 <---- 新高麗苑整得幾好味, 而且新鮮, 未至於好似放了好耐令人不敢吃 ~~ 前菜種類都幾多,吃完冷盤前菜, 開始主攻燒烤類: 有墨魚仔, 青口, 魷魚鬚 , 蝦, 我都幾鍾意食佢個蝦, 蝦是新鮮, 1 D 都沒有梅, 而蔬菜方面: 有青椒, 矮瓜, 冬菇, 茄子, 全部都好新鮮, 同埋大大件. 肉類: 雪花肥牛, 金菇肥牛卷,牛肋骨,牛脷, 牛扒, 牛舌 , 叉燒, 豬頸肉,煙肉, 豬扒, 腸仔, 五花腩, 雞扒,雞軟骨,雞翼重點推薦是雪花肥牛 , 豬頸肉同五花腩, 醃的味道剛好, 甜甜地, 又唔會過籠!!! 食多多都得 另外有箐魚& 多春魚提供,不過好難燒, 會
果排想熱氣下, 便上OP SEARCH 下有乜好選擇,
見到新高麗苑有唔錯的評分, 便打去訂位.

上到去, 幾企理, 唔油煙, 而且放置凡的食物都好整齊,
真係一洗以前殘留在腦海之不好的記憶,
一D都唔油煙
被安排坐在卡位, 十分寬敞 ~~~

食物種類, 你想要的, 都有提供,

好decent !!!

另外有箐魚& 多春魚提供,不過好難燒, 會"痴"住 ><
至於熱盤有: 炒飯只試了好少,一般 ; 薑醋煲得好入味, 好味; 炸熳頭, 我地食左幾個, 因為平時好少食 , 加埋煉奶超正 !!!

雖然沒有自助餐飲, 汽水是另叫的, 但服務生會不停補熱茶, 消下滯, 服務都算不錯,
甜品有涼粉, 西瓜,雪耳木瓜糖水, 好足料, 好夠潤又清甜, 好味! 但唯獨jelly 唔夠凍, 就快熔咁~~~
結果我們全都試暈哂, 飽到差點嘔AH ,hahahahaha
值得一讚的是, 離開了, 衣服都沒有什麼油煙味, 證明果度抽風做得好好 !!!
GOOOOD
一D都唔油煙
好decent !!!
  • 豬頸肉