2010-03-28 36 瀏覽
  星期六開 OT,老婆先去搵位。事前唔知道開咗呢間食店,行到去門口仲要嚇親,因為好多人等位。  但地方大,流量都好快,我食到一半,已經見啲枱唔爆喇。  老婆就鍾意一上樓梯就見到有大大條三文魚喺度,視覺上令人食慾大增。  唔知係咪唔好彩,叫咗幾個餸,賣相都係唔吸引。不過,食落去又無比想像之中咁差,壽司嘅餸,三文魚同帶子都好新鮮;雞軟骨即整,熱辣辣所以好食;天婦羅亦係熱辣辣,而且好在啲粉唔會太多;唯獨個烏冬我覺得有少少怪咁,可能食唔慣「撈」烏冬嘅關係啩。  每個服務員都好賣力去做嘢,但係就人手始終唔夠。枱面有部機俾客人去按鈕,分有:落單,加水,賣單,等等,但按極都無人埋嚟,只有傳統咁去叫行過嘅服務員提供服務。  最恐怖係一坐低就聽到服務員同行緊上樓梯嘅客人講句:「孖衫啦些」。但我諗香港人都已經聽慣晒。

但地方大,流量都好快,我食到一半,已經見啲枱唔爆喇。

牛肉蛋撈烏冬
蟹籽沙律