2013-07-31
好友剛搬到附近,今日就約多個FD一行三人繼續陪佢發掘下屋企附近有咩好野食!一出MTR就見到BENE, 啱晒喇!因此呢排咁熱我咃都唔想食得咁HEAVY!! pasta 係我地心中首選可能係星期二啦,我咃7點半到,唔駛等位!店舖裝修都好有意大利味道,有好多小蕃茄小薯仔,幾特別!我咃小食, starter, main course, 樣樣都叫D,, 樣樣都試下!! Dessert我咃冇叫到, 因為已經太飽了, 下次一定要試試!薯條配松露蛋黃醬,本身我咃幾個唔打算叫熱氣小食,但聞到隔離台既薯條好香,最後忍唔住嗌左!好彩有叫到,真係好好味,個醬其實係重點!(不過個醬要慳住食, 因為如果唔夠request, 係要extra俾錢o架)呢個Starter其實即係Caesar salad啦沒有特別士肉丸, 但味道都不錯味道較清淡的Main Course, 全晚No.1 菜式, 雖說是angel hair, 但混和醬汁後不會很"杰"很黏, 而且香蒜辣蕃茄醬汁很香很開胃!鮮蝦絕對唔係得幾粒蝦米仔又真係食唔到雪味~!讚!意大利火腿無欺煬好足料!(溫馨提示:Pizza上台後要盡快食,因為一凍左就好"軔"好難咬
可能係星期二啦,我咃7點半到,唔駛等位!店舖裝修都好有意大利味道,有好多小蕃茄小薯仔,幾特別!我咃小食, starter, main course, 樣樣都叫D,, 樣樣都試下!! Dessert我咃冇叫到, 因為已經太飽了, 下次一定要試試! 薯條配松露蛋黃醬,本身我咃幾個唔打算叫熱氣小食,但聞到隔離台既薯條好香,最後忍唔住嗌左!好彩有叫到,真係好好味,個醬其實係重點!
(不過個醬要慳住食, 因為如果唔夠request, 係要extra俾錢o架) 呢個Starter其實即係Caesar salad啦 沒有特別士肉丸, 但味道都不錯 味道較清淡的Main Course,
全晚No.1 菜式, 雖說是angel hair, 但混和醬汁後不會很"杰"很黏, 而且香蒜辣蕃茄醬汁很香很開胃!鮮蝦絕對唔係得幾粒蝦米仔又真係食唔到雪味~!讚! 意大利火腿無欺煬好足料!(溫馨提示:Pizza上台後要盡快食,因為一凍左就好"軔"好難咬) 味道清新解渴 就個人喜好而言,我唔太鐘意呢杯飲品,因為個檸檬葉令到成杯野有陣"驅蚊用品"嘅味道,有點怪!