話說本身男友黎上水一齊食飯,為左隆重其事,特登做research 做左半日,都仲未諗到正餐食咩就見到椒鹽雞蛋雞蛋仔既推介!接男友車之前,特意早啲出門口去排雞蛋仔。去到門口有個妹妹唔知等緊雞蛋仔定夾餅,諗住開口落單既時候,陣陣朱古力雞蛋仔定夾餅既味已經衝左入兩個鼻哥到,仲不禁叫左聲:嘩!真係好香啊! 但呢份香味無阻我試椒鹽雞蛋雞蛋仔既決心,落完order之後係旁邊等。下一位客人係位媽媽,佢叫左兩份薄餅,我八掛開口問下佢啲薄餅如何,但原來佢係朱古力夾餅既常客,今次都係第一次試薄餅,所以都未可以分享到。轉個頭椒鹽雞蛋雞蛋仔已經到左我手上喇!急不及待試食左第一粒、第二粒、第三粒、第四... ...第一次食咸既雞蛋仔,太衝擊!我行去接男朋友既路試已經「試」左半包!雞蛋仔既表面出其地令身,雖然邊邊既蛋漿同料都比較少,但中間既椒鹽同蛋味都好香!見到男朋友第一時間俾佢咬啖個用佢既龍舌試下係咩口味,估唔到佢一試就試得出,厲害!厲害!我地對椒鹽雞蛋雞蛋仔既評價都係好特別!如果係第一次食,我覺得幾新奇有趣既,但係下次我就想再試勁香既朱古力味或者係特別系列既豬柳蛋雞蛋仔嘞!

接男友車之前,特意早啲出門口去排雞蛋仔。

轉個頭椒鹽雞蛋雞蛋仔已經到左我手上喇!

我地對椒鹽雞蛋雞蛋仔既評價都係好特別!
2018-04-17
10 分鐘 (外賣自取)
  • 椒鹽雞蛋雞蛋仔