2018-05-18
好多人話呢間嘅花膠撈麵好好食,網上媒體同報章都採訪過。草根身為花膠控,點都要試一試係咪真係好似人地講甘正地點係筲箕灣東大街,好近草根姐姐嘅工作地點。蠔皇鮑魚撈麵($58)💁🏻♀️呢個蠔皇鮑魚撈麵係店內做每週一特既Promotion,$58蚊既價錢可以食到鮑魚喎🙆🏻♀️真係好抵食! 平心而論,今次草根姐妹👩🏻👧🏻係撈喜食左2款麵,最中意就係呢款❤️,鮑魚彈牙入味🌊又唔會韌,撈麵用左粗麵🍝煮得爽口,烹調時間掌握得唔錯⏱呢個價錢真係好抵食!黑松露汁花膠撈($68) Signature Fish Maw Lo Mein 花膠撈,係餐廳最出名嘅signature dish👑,個個都話正,等👩🏻👧🏻草根姐妹又試下先~我地將麵底轉左稻庭烏冬,烏冬食落帶少少煙韌🤤,條條烏冬都掛上黑松露汁,聞落好香黑松露味👃🏻不過食落又唔多覺🙊,不過味道係幾好食嘅👅花膠有2塊左右,冇係ig睇到人地甘大塊☹️花膠偏薄身,口感較爽口,有d少失望啦👉🏻👈🏻真係估唔到鮑魚撈麵比出名嘅花膠撈更好食呢!
草根身為花膠控,點都要試一試係咪真係好似人地講甘正
地點係筲箕灣東大街,好近草根姐姐嘅工作地點。
蠔皇鮑魚撈麵($58)
黑松露汁花膠撈($68)
Signature Fish Maw Lo Mein
真係估唔到鮑魚撈麵比出名嘅花膠撈更好食呢!