2018-05-13
2018年5月12日,下午2點半左右去左食野。之前我呀媽學試過Ruby Tuesday話想試。咁見就到媽媽節就試下。一試就後悔,一入鋪頭,其實見到員工多過客。但無一位主動行過來問的地幾多位,行過望一望我地都無意識去問。咁員工們做緊咩? 就係吹緊水,無所事事。直到我開口講“係咪是但坐都得”先有個員工答“唔係架,你地幾位?” 坐低左,唔知係本身唔會俾水定點,要問先有。而食物質素。。。唔駛多講,只可以話價錢同食物質素成強烈反比,無諗過會咁差。食完埋單喇,叫左成10分鐘先埋到,成間野都無幾多枱客,埋張單要咁耐咩? 而最嬲既係,佢要找4蚊俾我,我諗一係就2個2蚊或者1個2蚊加2個1蚊。點知佢找左1個2蚊,剩餘既數係用各式各樣既毫子組合而成。即係有1毫2毫。其實都係錢,但去茶記食,人地無散紙要找毫子都會講聲唔好意思,Ruby Tuesday 員工無任何表示。 里間 Ruby Tuesday 我唔會再去。亦希望其他人唔好浪費錢去食。真係食M 字頭快餐店都好過食佢。如果連一間普通茶記有既服務都無既時候,不如去食茶記好過啦。
如果連一間普通茶記有既服務都無既時候,不如去食茶記好過啦。