餐廳: 百樂潮州酒樓
資訊:

2016-01-24 4481 瀏覽
前幾日約埋一大班朋友去呢間野度食飯,因為其中一位朋友收9點,見到呢度收11點,所以過黎呢度試下。 叫咗6個餸一個湯,其中芋頭鴨算係唔錯嘅一度菜,芋頭味夠,而且炸得啱啱好。杏汁豬肺湯都係上品,味道啱啱好而且冇內臟怪味。兩面黃呢啲傳統潮州野都算不過不失,味道算一般,但起碼脆。叫左兩個鹵水系列,鵝片同鵝肝,份量算少,但味道比一般打冷都好。整體食物評價屬中上,7樣野中冇一樣係伏,算係一間無論點樣點都唔會中招嘅中菜餐廳。野食就ok 嘅,點知, 待應就除咗男部長,其他真係衰到一個極致。 由bb 櫈開始,已經知佢地懶到百佳又唔醒目架喇,講野冇尾音又冇禮貌。估唔到一路食一路陸續有黎呀,9點10幾分諗住加個餸,點知阿姐已經話要last order, 淨係可以叫埋呢樣,我心諗你地唔係收11嘅咩? 點知之後個男部長係10點嘅時候過黎提我地而家先last order, 我幾想同佢講你同事一早已經唔收order 啦!我地一路食阿姐就一路推架車黎收,又唔問喎,未食完又照收! 頭先上菜嗰陣冇位擺又唔見你地咁很勤力? 一路食就一路煩,我知你地趕收工呀,都唔洗咁牙? 同埋你地寫你地收11點架!! 之後仲出超必添,熄燈!

我地一路食阿姐就一路推架車黎收,又唔問喎,未食完又照收! 頭先上菜嗰陣冇位擺又唔見你地咁很勤力? 一路食就一路煩,我知你地趕收工呀,都唔洗咁牙? 同埋你地寫你地收11點架!! 之後仲出超必添,熄燈! 10點半都未夠,你地就熄燈趕客走,你地有幾趕收工呀? 賣單嗰陣,收佢地放低張單先,我地睇睇,之後有朋友比卡,點知佢可以低能到問,“就咁比牙?” 咩叫就咁比呀? 唔通我比八達通你嘟牙? 低能可唔可以有限度呀?

最後,我有個朋友想攞張收據泊車,自己行去問收銀,收銀話“下次可唔可以早啲呀,我要清機架!” 就算真係煩到你,你唔係咁答你嘅人客下嘛?

放心,唔會有下次!

一定唔會再黎,亦會叫身邊朋友都唔好幫襯!

食餐飯咁受氣都係第一次!

人,真係好難請!

請到啲咁嘅垃圾真係幫公司倒米。
2016-01-15
80 分鐘 (堂食)
  • 鹵水鵝肝