餐廳: 茶湯會 (環球大廈)
資訊:

2020-12-14 69 瀏覽
見到好多人推介,終於有機會過來食。.🌸爆漿珍奶吐司🍞 $31一直好期待試呢個珍奶吐司,覺得好新奇,唔知個味道會點,講真,有d驚伏。.外賣拎左半個鐘返屋企。.拎到返屋企有少少爆漿,但切開後都仲有好多珍奶,d珍珠好多,感覺好澎湃。.味道比想像中好食好多,珍珠加麵包超match~珍珠唔會太甜,煙韌得來唔需要太大咬勁。麵包好好食😋 表面烤的香脆,內裏好軟熟。.會再Encore~.🌸珍珠紅豆拿鐵 $31紅豆拿鐵比較罕有。味道意外地夾。30%甜度啱啱好,口感順滑。.🌸冬瓜鐵觀音 熱 $21呢個冇得選擇甜度,覺得冬瓜味較濃同較甜,鐵觀音味比較冇咁突出。.中環地鐵站出來一分鐘路程,超方便。.裝修的好靓,好適合打卡。
見到好多人推介,終於有機會過來食。
🌸爆漿珍奶吐司🍞 $31
外賣拎左半個鐘返屋企。

會再Encore~
🌸珍珠紅豆拿鐵 $31
紅豆拿鐵比較罕有。味道意外地夾。
30%甜度啱啱好,口感順滑。
🌸冬瓜鐵觀音 熱 $21

中環地鐵站出來一分鐘路程,超方便。

裝修的好靓,好適合打卡。

2020-12-10
10 分鐘 (外賣自取)
$40 (其他)
  • 爆漿珍奶吐司