2010-02-26
上來睇過食評,見有唔錯的靚景,又唔算太遠(由屋企揸車去3.6公里,幾分鐘就到)所以一於來試下.估唔到個地點真係幾易搵喎.仲有3個鐘free parking我本來想試個鵝肝,但侍應哥哥話我知個羊膝係幾好食,所以我就叫左羊膝晚餐啦.而老公就叫左個安格斯肉眼扒晚餐個set有: 湯或沙律: 洋蔥湯/燒雞肉沙律--ok 洋蔥湯真係幾好飲,好多洋蔥 另外d餐包有蕃茄乾,熱得來又唔會乾"曾曾",感覺新鮮d,唔似出面好多餐廳用完微波爐番"丁",就會乾"曾曾" main course: 羊膝 幾好,因為我唔鐘意太"蘇" 同埋羊膝幾大件,食到好飽老公個rib-eye就好有炭燒味,好正呀.肉質一流,叫7成熟,但煮熟左少少,不過都好好味.配菜d薯條新鮮炸起,正呀! 餐茶: 檸檬茶--茶味ok (我好怕飲到d苦味的茶) 甜品:焦糖燉蛋--食得出好滑,蛋味唔算濃,焦糖脆卜卜,好味! 整體上,我地覺得呢間餐廳幾好,服務都唔錯,侍應好有禮貌景觀亦幾好,可以望到海景同埋汀九橋,夜晚來呢度食飯傾計都幾寫意,幾浪漫.
而老公就叫左個安格斯肉眼扒晚餐
個set有:
餐茶: 檸檬茶--茶味ok (我好怕飲到d苦味的茶)
整體上,我地覺得呢間餐廳幾好,服務都唔錯,侍應好有禮貌