2018-10-31 769 瀏覽
平日收工黎到佐敦,突然想食小籠包所以特意黎到好德來食晚飯。平日唔會太多人,一入到去就有位坐。首先當然先點左一籠招牌小籠包試一試,味道同想像中差唔多,湯汁都好食,另外亦叫左枝凍豆漿飲,一枝可以岩岩好分到兩杯。之後就叫左份排骨湯麵,排骨係分開上,原來好大份,同時炸得非常香脆,肉質又唔會炸到好乾,整體味道比預期中好好多,而湯麵既麵條口感都不錯,係成餐飯最滿意既野食。最後仲叫左份甜品,就係紫薯水晶糰,其實都係貪佢既外觀幾別緻同個人喜愛紫薯既關係而點。雖然已經有心理準備就咁蒸完既紫薯會好淡味,但可惜實際既味道比預期中仲要淡得多,口感上同水晶糰亦唔係特別夾既感覺,所以都係試一次就好。但係總括而言我仍然幾滿意呢間中餐廳,雖然食物價格唔係特別便,但當日店員既服務態度都幾友善同主動,所以留低唔錯既印象。
招牌小籠包

排骨湯麵