2023-03-22
今日同小朋友放學去城市花園公園放完電後,發現咗一間新開嘅Cafe。 Cafe外牆已經有一隻好可愛嘅熊仔係雲上玩,小朋友已經勁興奮就入去打卡!入到去間舖頭以粉紅色為主調,啲燈仲係雲仔超級可愛埲牆,有好多花花可以打卡,一個人嘅話仲有一隻熊公仔陪你食嘢😆今日叫咗❤️士多啤梨睡眠熊紅窩夫:打卡必備,一上枱即刻話話聲,超可愛勁得意😍蛋香味勁濃, 一聞就知佢真材實料,食落鬆脆又有少少煙靭,配上士多啤梨,士多啤梨醬同cream cream 簡直係天作之合!睡眠能係由朱古力mousse 整出黎, 有得睇又有得食。❤️雞白湯雞扒雜菌烏冬:小朋友最愛,用上日本烏冬配上雜菌香葱,湯底清淡岩晒小朋友食, 佢自己一個人食晒成碗,我淨係食到最後兩條麵。雞扒煎得香脆,淋上照燒汁,外脆內軟。❤️香煎大蝦沙律:一上枱又係即刻聞到啲大蝦剪得好香,而且好鮮😋仲有兩隻大大隻。沙律茶亦新鮮,配上飛魚子口感爽脆加爽脆💪🏻🍻千語星辰:又係打卡必備!熊仔冰造型栩栩如生,又係超可愛,而且用咗蝶豆花汁造有少少藍色,睇得出點最好有心思, 飲品係蝶豆花汁配橙汁溝出黎,健康又好味😋🍻熊仔造形冷泡茶 :俾佢嗰樽吸引左,跟餐㗎 $13淨係買個樽都抵😄而
今日叫咗
而且今日仲超幸運,狗店長有落舖睇場,狗店長仲十分友善,任摸唔嬲,當然有問過店主先啦! 店主仲叫佢表演握手🤝一問吓,原來店舖有空間可以俾毛孩陪你一齊食野架!