2017-09-06 944 瀏覽
元朗不嬲多好野食,但啲人食既似乎都系日本菜、西餐等等,而呢間牛丸竟然系云云既食店中取得吾錯既口碑,都幾難得,呢間分店擁有多年歷史,而仲有另一間則吾知系新開左幾耐?我都系prefer食多人食啲戈間首先應該講講鮮味牛丸既標準,牛丸要好食其實應該系要牛味夠鮮、爽口彈牙,食完之後牛味會系口入面徘徊就更佳,第1口試牛丸已經覺得冇咩鮮既牛味,連牛丸美味既標準都達吾到,點解仲會咁多人食?跟住就對湯底有啲期望,誰不知飲完真心覺得湯底好鹹完全冇我期望既清甜湯底,真系一次咁大把好喇⋯⋯試完牛丸之後失望都算了,決定比個機會比其他食物,其他各式各樣既三文治、西多士都有齊,款式都幾多,最後揀左認為會穩陣啲既牛治。好鹹,好鹹,好鹹!很重要所以真的要說三遍同牛丸既湯底相比呢個系更加鹹,同我期望既牛治似乎吾一樣,我期望既系熟牛,應該有好香既味、好實在既一舊舊牛肉先岩,而吾系鹹牛/碎牛治,可能碎牛系牛治既特色掛,我吾太清楚,比兩粒星算系咁。

完全冇我期望既清甜湯底,真系一次咁大把好喇⋯⋯
牛丸

好鹹,好鹹,好鹹!很重要所以真的要說三遍
,可能碎牛系牛治既特色掛,我吾太清楚,比兩粒星算系咁。
牛治