2023-10-03 386 瀏覽
上個星期失咗約,今個星期要約閨蜜食返餐飯補番數,就下佢就入大圍食啦!!原來大圍都有好多嘢食,我地揀咗間居酒屋,見佢門面都幾靚,入面裝修又幾有日本風情,周圍都係清酒樽,佈置得好靚!我地食得早,所以係店內第一抬客,趁機打返幾張卡先....我地叫咗個角切沙律開開胃,上面有大大隻牡丹蝦,啲刺身好好新鮮,而且個沙律油醋汁調得好鮮味,哟三文魚籽大大粒,漲卜卜~每一下咬爆佢都「噗~」一聲,好滿足!!上次試過火炙司,覺得個風味都幾吸引~見呢度有個火炙壽司盛合,幾種不同嘅魚都有(每日不同,好似omakase一樣…😅☺️),就試下啦~幾種魚都好鮮味,經過火炙之後油香滿溢,齒頰留香!我之前病咗食唔到燒牛舌😓,見呢度有牛舌心,一於要試下!上枱兩大件厚切,燒得剛剛好,非常鮮嫩,肉汁豐富~但又唔會一陣牛騷味,配英式芥末醬,非常惹味!炸豆腐係我食日本菜必食嘅,表皮炸得好香脆,但係入面嘅豆腐又好嫩滑,配埋昆布汁食落好舒服!再來個野菜天婦羅啦~食日本菜都要食蔬菜㗎~每件都炸得得好好!脆漿唔會太厚,尤其最愛茄子同粟米芯!!呢餐真十分圓滿(真係幾飽🤭🤩)要一提:呢度始終係居酒屋,酒嘅選擇都幾多,啤酒竟然可以溝梅酒🥳👍🏻🥰所以

角切刺身和風沙律

精選火炙壽司拼盤(六件)

厚燒牛舌心

野菜天婦羅

都幾多,啤酒竟然可以溝梅酒🥳👍🏻🥰所以埋咗單都要再order🥳🤭
自家製梅酒+梅酒生啤

絕對不能錯過🤩👍🏻味道又真係唔錯,價錢仲要唔貴!😅!唔怪之得咁多人嚟幫襯啦~因為我地未食完外面已經有人等緊位喇!
原來呢間嘢開咗三個月咋,已經有啲口碑,一定有佢嘅原因!!
2023-10-03
角切刺身和風沙律
精選火炙壽司拼盤(六件)
厚燒牛舌心
野菜天婦羅