2022-07-24 351 瀏覽
為食豬仔尋食記🐖知道呢排佢哋係粉嶺新開左分店,所以同男朋友就去到大埔試吓,佢哋碗拉麵係咪真係咁得🥳😎餐牌設計好得意,好似平時係拉麵店一樣,揀自己鍾意食嘅湯底,拉麵嘅硬度,配料,等等。佢哋大致分四個湯底,四個都好吸引😂🤣🥳仲有一個限定湯,不過我哋兩個人試唔曬咁多,就試兩個湯底啦🥘赤辛拉麵🌶🍜男朋友食得辣,都揀咗呢碗赤身拉麵,滿滿嘅櫻花蝦,香濃嘅海鮮味,加埋佢隻糖心蛋🥚好正🤤黑蒜拉麵🧄🍜我就叫咗呢會黑蒜拉麵,碗麵一出到嚟已經係非常之香,蒜香味滿滿,而且拉麵恰到好處,沾埋啲湯汁,味道非常香👍🏼😋好吃!除咗拉麵之外🥳呢度仲有好多小食串燒㗎😹牛油炒雜菌🍄超級香濃嘅牛油炒雜菌,見到佢哋滿滿嘅蒜同牛油,菇菇都入曬味,juicy😎好味燒翠玉瓜🥒薄薄地,覺得可以整厚啲🥳😋但係入邊水份仍然十足嘅!👍🏼香燒茄子🍆一樣滿滿水份嘅茄子,用咗另一種醬汁去醬燒,別有一番風味😍喜歡————————🐖豬仔總評🐖(一鳴拉麵 大埔)食物方面🍌🍌🍌🍌🍌抵食方面🍌🍌🍌🍌環境方面🍌🍌🍌份量方面 🍌🍌🍌🍌服務方面🍌🍌🍌🍌🔔Last Words : 整體來講都唔錯,拉麵質素以新界區來講幾好,做得好仔細,可以一試👍🏼
為食豬仔尋食記🐖

赤辛拉麵🌶🍜

黑蒜拉麵🧄🍜

除咗拉麵之外🥳呢度仲有好多小食串燒㗎😹

牛油炒雜菌🍄

燒翠玉瓜🥒

薄薄地,覺得可以整厚啲🥳😋但係入邊水份仍然十足嘅!👍🏼

香燒茄子🍆

————————
🐖豬仔總評🐖
(一鳴拉麵 大埔)

食物方面🍌🍌🍌🍌🍌

抵食方面🍌🍌🍌🍌